Πνευμονολόγος «Σωτηρία»: Ηλικιωμένοι με κορονοϊό ζητούν να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους

© Φωτογραφία : SOOC / Tatiana Bolari

© Φωτογραφία : SOOC / Tatiana Bolari

Συγκλονίζουν τα όσα περιέγραψε η πνευμονολόγος του «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματούλα Τσικρικά.

Η πνευμονολόγος του «Σωτηρία» και πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματούλα Τσικρικά, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο λόγω του κορονοϊού, ενώ έστειλε και μήνυμα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OΡΕΝ, η κα Τσικρικά περιέγραψε τα όσα διαδραματίζονται στο νοσοκομείο, που δέχεται ασθενής με κορονοϊό από το πρώτο στάδιο της πανδημίας.

«Στο νοσοκομείο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι εφημερίες έχουν γίνει κουραστικές, τόσο σωματικά που πάντα ήταν γιατί έχει μία ροή επείγοντος, αλλά και πολύ συναισθηματικά. Δεν είναι λίγες φορές που μπροστά μας εξελίσσονται ιδιαίτερα συγκινησιακές».

Έφερε ως παράδειγμα τις στιγμές που οι γιατροί ενημερώνουν ηλικιωμένους για τη διάγνωση ή τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους και εκείνοι ζητούν να μιλήσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα για να τα αποχαιρετήσουν.

«Όταν σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ανακοινώνουμε το αποτέλεσμα του κορονοϊού, ότι τα συμπτώματά τους είναι ήδη ιδιαίτερα δύσκολα, είτε χρειάζονται οξυγόνο και θα πρέπει να μπουν στο νοσοκομείο, κλαίνε, αγκαλιάζονται, μας ζητούν να πάρουμε τηλέφωνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να τα χαιρετήσουν. Αυτά τα πράγματα για εμάς είναι μία καθημερινότητα και μας φορτίζουν συναισθηματικά».

«Δεν είμαστε στο στάδιο να επιλέγουμε ασθενείς»

Παράλληλα, η ίδια έστειλε το δικό της μήνυμα τους ηλικιωμένους που φοβούνται ότι δεν θα λάβουν την απαραίτητη φροντίδα λόγω της ηλικίας τους.

«Δεν είμαστε στο στάδιο να επιλέγουμε ασθενείς» διευκρίνισε η κα Τσικρικά και κάλεσε όσους αισθάνονται συμπτώματα να είναι σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο.

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος τα άτομα τα οποία πιθανόν να είναι ηλικιωμένα ή να νομίζουν ότι έχουν κάποια συνοσηρότητα μεγαλύτερη και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη να παραμένουν στο σπίτι με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος να έρθουν σε κάποιο προχωρημένο στάδιο» είπε επ’ αυτού.

Ερωτώμενη για μία στιγμή όλο αυτό το διάστημα η οποία τη συγκλόνισε, αναφέρθηκε στον θάνατο του 42χρονου συναδέλφου της ο οποίος πέθανε από κορονοϊό.

«Στην είδηση κάθε θανάτου από COVID συγκλονιζόμαστε».

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399