Τεστ κορονοϊού: Τα λάθη που μπορεί να κάνουμε και να οδηγήσουν σε εσφαλμένο αποτέλεσμα

Ειδικοί αποκαλύπτουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται πριν το τεστ για κορονοϊό ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για λανθασμένο αποτέλεσμα.

© Sputnik / Evgeny Biyatov

© Sputnik / Evgeny Biyatov

Για τους κανόνες που πρέπει να τηρήσει κάποιος για να μειωθεί ο κίνδυνος εσφαλμένου αποτελέσματος σε τεστ κορονοϊού, μίλησαν ειδικοί στο ρωσικό δίκτυο RBC. Για παράδειγμα, όπως εξήγησαν, οι ασθενείς δεν πρέπει να πίνουν, να καπνίζουν, να βουρτσίζουν τα δόντια τους και να φυσούν τη μύτη τους πριν από τη δειγματοληψία.

Η θεραπεύτρια Τατιάνα Ρομανένκο επισήμανε ότι δεν πρέπει να τρώμε ή να ξεπλένουμε το στόμα μας με αντισηπτικό διάλυμα πριν κάνουμε το τεστ.

«Εάν συλλέγουμε το υλικό από τη μύτη, δεν εισάγουμε τον στειλεό βαθιά στις ρινικές διόδους γιατί οι πληροφορίες θα είναι ελλιπείς. Επιπλέον αν ο ασθενής είχε φυσήξει τη μύτη του ή την είχε πλύνει νωρίτερα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ψευδές» τόνισε η ειδικός.

Με τη σειρά της, η επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων του Ρωσικού Πανεπιστημίου «Φιλίας των Λαών», Γκαλίνα Κοζέβνικοβα, δήλωσε ότι και κάποιες άλλες ενέργειες του ασθενή μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε εσφαλμένο αποτέλεσμα του τεστ.

«Ο ασθενής δεν πρέπει να πιει, να καπνίσει ή να βουρτσίσει τα δόντια του, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κάνει το τεστ» προειδοποίησε η ιολόγος.

Ο διδάκτωρ των Βιολογικών Επιστημών, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξέι Αγκρανόβσκι, πρόσθεσε ότι η ποιότητα της προετοιμασίας των ίδιων των δειγμάτων μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των τεστ.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399