Επιστημονική έρευνα: Τα μικρά παιδιά στο lockdown προτιμούν τα παιχνίδια τους από τις δραστηριότητες

Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και μέσα στο lockdown τα μικρά παιδιά προτιμούν να παίζουν με τα παιχνίδια τους, παρά ταξίδια και επισκέψεις σε θεματικά πάρκα.

© Φωτογραφία : Sven Brandsma / Unsplash

© Φωτογραφία : Sven Brandsma / Unsplash

Τα μικρά παιδιά προτιμούν τα παιχνίδια τους και στο lockdown έναντι άλλων δραστηριοτήτων όπως οι διακοπές και οι επισκέψεις σε θεματικά πάρκα, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, που πραγματοποίησαν την έρευνα, διαπίστωσαν ότι τα μικρά παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών προτιμούν τα υλικά αγαθά από «εμπειρίες». Και έτσι καθησυχάζουν τους γονείς για τις ενοχές τους για τον περιορισμό των παιδιών τους λόγω καραντίνας.

Όπως επισημαίνουν, καθώς η μνήμη των μικρών παιδιών δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πλήρως, δεν μπορούν να θυμηθούν εμπειρίες όπως ένα ταξίδι στη Ντίσνεϊλαντ ή μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο, με τον ίδιο τρόπο θα τις θυμόταν ένα μεγαλύτερο παιδί, ανεξαρτήτως αν διασκέδασαν σε αυτές τις «εξορμήσεις».

Στον αντίποδα, τα παιχνίδια και τα υλικά αγαθά μπορούν να παίξουν τον ρόλο συνεχούς υπενθύμισης θετικών αισθημάτων που δημιουργούνται στο παιδί σε σχέση με ένα αντικείμενο.

Αν και σύμφωνα με τη μελέτη, η προτίμηση ενός παιδιού για τα υλικά αγαθά παραμένει μέχρι τα 12, είναι πιο αισθητή μεταξύ της ηλικίας των 3 και των 5 ετών.

Από την αρχή της πανδημίας οι παιδοψυχολόγοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που έχει το lockdown στα μικρά παιδιά, τα οποία αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι και βλέπουν πλέον τους φίλους τους μόνο από την οθόνη του υπολογιστή.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399