Βίντεο : Το 2020 σε τέσσερα λεπτά – Συγκλονιστική αναδρομή

Το βίντεο που έχουν δει ήδη εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δείχνει την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, και γεγονότα που μας συγκλόνισαν

video_2020Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε σύντομα αυτήν τη χρονιά, γράφει ο Cee-Roo, ο Ελβετός καλλιτέχνης που είναι γνωστός για τη δημιουργία μουσικής με ήχους του πραγματικού κόσμου.

Αναφέρεται στο 2020 – τη χρονιά της πανδημίας, την οποία προσπάθησε να συνοψίσει σε ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, καταφέρνοντας να χωρέσει σε αυτό τον πόνο και την απώλεια, την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Το βίντεο που έχουν δει ήδη εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, δείχνει την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, με διαδοχικές σκηνές που ξεκινούν από την Ουχάν και επεκτείνονται σε όλον τον κόσμο. Άδειες πόλεις, φοβισμένα πρόσωπα, με ανθρώπους στα μπαλκόνια τους, αλλά και με στιγμιότυπα που απεικονίζουν τον άθλο του ιατρικού προσωπικού. Δείχνει  την έκρηξη στη Βηρυτό, τις φωτιές στην Αυστραλία και τον Αμαζόνιο, τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

Μεταξύ άλλων περιστατικών που χαρακτήρισαν τη χρονιά αυτή, ήταν και η απώλεια δύο μεγάλων μορφών του αθλητισμού: Του Κόμπι Μπράιαντ, που βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2020 και του Ντιέγκο Μαραντόνα, που έφυγε πριν από μερικές εβδομάδες μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Το βίντεο «κλείνει» δείχνοντας ανθρώπους σε καραντίνα να παίζουν μουσική στις βεράντες τους και να τραγουδούν, την ερμηνεία του Αντρέα Μποτσέλι στον άδειο καθεδρικό ναό του Μιλάνου, την εκλογή του Μπάιντεν και αστυνομικούς που γονατίζουν δίπλα σε διαδηλωτές προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, για να καταλήξει σε υψωμένες γροθιές πολιτών όλου του κόσμου και πυροτεχνήματα, δίνοντας μια πιο εύθυμη, αισιόδοξη και ανθρώπινη νότα για το τέλος.

(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399