Ένας έρημος παγωμένος κόσμος: Οι εγκαταλελειμμένες πόλεις πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο

Πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο, στα περίχωρα της πόλης Βορκούτα, τα χωριά αδειάζουν. Ολόκληρες πόλεις απομένουν έρημες και παγωμένες, σαν φαντάσματα του παρελθόντος.

© Ruptly

© Ruptly

Οι πόλεις Κομσομόλσκι και Βοργκαρός έχουν ερημώσει, όπως και η πόλη Ρούντνικ και ένα κοντινό εγκαταλελειμμένο «νεκροταφείο» αυτοκινήτων.

Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τα πουλούν όσο όσο και μετακομίζουν στη Βορκούτα ή τον «νότο», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την περιοχή στην άλλη άκρη του Αρκτικού Κύκλου.

Οι εικόνες στο βίντεο αποκαλύπτουν κτίρια καλυμμένα με πάγο, με σπασμένα παράθυρα, χωρίς ρεύμα ή θέρμανση.

Το Κομσομόλσκι και το Βοργκαρός βρίσκονται στον αποκαλούμενο κύκλο της Βορκούτα.

Είναι ένας δρόμος που τα συνδέει με άλλες κοντινές πόλεις. Σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο κυκλοφορούν λεωφορεία, όμως οι κάτοικοι δηλώνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να φθάσουν στην πόλη.

Τον χειμώνα, σε περίπτωση χιονοθύελλας, η χρήση του δρόμου απαγορεύεται λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κατά μήκος του κύκλου, ο οποίος επεκτείνεται για 54 χιλιόμετρα, βρίσκονταν οκτώ πόλεις, που ιδρύθηκαν κοντά στα ανθρακωρυχεία.

Σε άλλες εποχές, μεταξύ 5.000 και 20.000 άνθρωποι κατοικούσαν σε αυτές τις πόλεις, αλλά με το κλείσιμο των μεταλλουργικών εργοστασίων μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αυτές οι πόλεις ερήμωσαν και έγιναν πόλεις-φάντασμα.

Σήμερα, σε ορισμένα χωριά ζουν μόνο μία ή δύο οικογένειες.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399