Σε απόσταση αναπνοής από τον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου της Καμτσάτκα

Το ηφαίστειο Κλουτσεφσκόι στην ανατολική Σιβηρία, εξερράγη για άλλη μία φορά και κάποιοι πεζοπόροι αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το θέαμα και να κάνουν ένα ριψοκίνδυνο… μπάρμπεκιου στην άκρη του κρατήρα.

 Ruptly

Ruptly

Μία ομάδα Ρώσων πεζοπόρων παρακολούθησαν μία ηφαιστειακή έκρηξη από απόσταση αναπνοής στην περιοχή της Άπω Ανατολής της Καμτσάτκα.

Η ομάδα ανέβηκε στο Κλουτσεφσκόι Σόπκα, το υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρασίας και έκανε μία στάση στο χείλος του ηφαιστείου για να βγάλει φωτογραφίες καθώς η λάβα έρρεε και τέφρα εκτοξευόταν στον ουρανό.

Οι ορειβάτες βρήκαν μάλιστα την ευκαιρία να… ψήσουν μερικά λουκάνικα στη λάβα!

Οι εικόνες που έγιναν viral δείχνουν μια ομάδα πεζοπόρων να ψήνουν λουκάνικα στο καυτό έδαφος και απολαμβάνουν τις λεγόμενες «βόμβες» λάβας που εκτοξεύονταν χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Κλουτσεφσκόι είναι το ψηλότερο βουνό στη χερσόνησο Καμτσάτκα και το ψηλότερο ηφαίστειο, ύψους 4.800 μέτρων, σε ολόκληρη την Ευρασία.

Θεωρείται το πιο ενεργό ηφαίστειο σε μια αλυσίδα ηφαιστείων κατά μήκος της χερσονήσου.

Δημιουργήθηκε πριν από περίπου 7.000 χρόνια, στην εποχή του Ολοκαίνου και έχει μία εντυπωσιακή διάμετρο 700 μέτρων.

Εκρήγνυται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με την τελευταία περίοδο δραστηριότητας να ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399