Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Βιατσεσλάβ Οζέροφ και η σύζυγός του εργάζονται στον μετεωρολογικό σταθμό της Κριμαίας στην κορυφή του όρους Άι-Πέτρι. Η οικογένεια μετεωρολόγων περιγράφει τη ζωή και τις ιδιαιτερότητές της δύσκολης και απαιτητικής αυτής δουλειάς.
Κάθε μέρα, η οικογένεια Οζέροφ παρακολουθεί τα μετεωρολογικά δεδομένα, τα οποία διαβιβάζει στους προγνώστες. Τα μέλη της οικογένειας αναλαμβάνουν τις βάρδιες εκ περιτροπής, έτσι, η εργασία συνεχίζεται ομαλά όλο το εικοσιτετράωρο.
“Εργαζόμαστε εδώ για 44 χρόνια, ήρθαμε από τον Άπω Βορρά και, φυσικά, αναζητούσαμε ένα πιο δροσερό μέρος. Το βρήκαμε εδώ στο Άι-Πέτρι, φυσικά, είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά”, αναφέρει ο Βιατσεσλάβ Οζέροφ.
Σύμφωνα με τον Βιατσεσλάβ, οι μετρήσεις από τα όργανα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά σε συγκεκριμένες ώρες.
Οι μετεωρολόγοι συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου, την ποσότητα και την ένταση της βροχόπτωσης, καθώς και την υγρασία του εδάφους και το βάθος χιονιού.
“Οι νυχτερινές βάρδιες, φυσικά, είναι εξαντλητικές, επειδή ο καιρός είναι κακός καιρός – οποιοσδήποτε καιρός: χιονοθύελλες, βροχές, και στη βροχή και στην ηρεμία πρέπει να πάμε στο σημείο. Αυστηρά σε συγκεκριμένες στιγμές πρέπει να πάρουμε τα δεδομένα των οργάνων και να τα διαβιβάσουμε στους προγνώστες”, αναφέρει ο επικεφαλής της οικογένειας.
Ο Βιατσεσλάβ παραδέχεται ότι σήμερα, λόγω της ηλικίας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για αυτόν και τη σύζυγό του να εργαστούν.
(Πηγή: sputniknews.gr)







Δημοσίευση στο Lancet: Πόσες πιθανότητες έχεις να κολλήσεις ξανά κοροναϊό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα
Το επικίνδυνο μπλουζάκι-σύμβολο #skouries
Πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός – Τρία σενάρια για το μέλλον του - Τι καταγράφουν οι επιστήμονες και πώς είναι πιθανό να εξελειχθεί το φαινόμενο
Μετεωρολογικά ρεκόρ του 2020: Οι ψηλότερες θερμοκρασίες και οι μεγάλες βροχοπτώσεις
Σοκάρουν τα στοιχεία για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας