Τεράστια αμμοθύελλα καταπίνει πόλη στη Ρωσία

Ένα τεράστιο τείχος άμμους χτύπησε την περιοχή του Αστραχάν στη Ρωσία, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο κινήθηκε από το Νταγκεστάν, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μάη.

© Φωτογραφία : YouTube/Forces Of Nature

© Φωτογραφία : YouTube/Forces Of Nature

Τα social media γέμισαν βίντεο που δείχνουν μια δυσοίωνη μάζα σκόνης και άμμου να πλησιάζουν απειλητικά το Αστραχάν της Ρωσίας.

Οι πόλεις στην περιοχή χτυπήθηκαν από ισχυρούς ανέμους, που τις μαστίγωναν με ριπές άμμου και σκόνης.

Οι ντόπιοι κάτοικοι ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα εικόνες και βίντεο από το εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο, σχολιάζοντας ότι ήταν κάτι που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους.

Τα social media πλημμύρισαν από εικόνες «Αποκάλυψης» με τους έρημους δρόμους να έχουν πνιγεί στην πορτοκαλί ομίχλη, με αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για εικόνες από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, του Άρη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα του υπουργείου εκτάκτων αναγκών, οι ριπές του ανέμου χτυπούσαν με ταχύτητες που έφταναν τα 15 με 20 μέτρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή 54 με 72 χλμ./ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ξήλωσε στέγες και ξερίζωσε δέντρα, με αρκετά να πέφτουν επάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στην πόλη του Νταγκεστάν ένα μπαλκόνι σπιτιού κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εφήβου από τα συντρίμμια.

Σε χωριό της περιοχής ένα 10χρονο κοριτσάκι έπεσε από δέντρο και τραυματίστηκε.

Και τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο ψυχρών μετώπων, όταν οι άνεμοι αυτοί έφτασαν στην περιοχή έπειτα από αρκετές ημέρες υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Δείτε βίντεο:

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399