Δισεκατομμύρια τζιτζίκια εμφανίστηκαν ξαφνικά στις ΗΠΑ

Δισεκατομμύρια τζιτζίκια έκαναν την αιφνίδια εμφάνισή τους σε 15 Πολιτείες των ΗΠΑ.

© Sputnik

© Sputnik

Μετά από 17 χρόνια κάτω από το έδαφος, τα δισεκατομμύρια τζιτζίκια, που ονομάζονται Brood X, άρχισαν να εμφανίζονται σε 15 Πολιτείες στο ανατολικό μισό των ΗΠΑ.

Ο Δρ Μάικλ Ράουπ, διάσημος εντομολόγος από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και συγγραφέας ενός δημοφιλούς μπλογκ για τα έντομα που ονομάζεται “The Bug Guy” εκτιμά ότι τα Brood X θα είναι το μεγαλύτερο συμβάν εμφάνισης τους από το 2004.

Αναφέρει ότι σε λίγες μέρες δισεκατομμύρια τζιτζίκια σε 15 Πολιτείες από την Τζόρτζια έως και τη Νέα Υόρκη θα “τραγουδούν” και θα ψάχνουν σύντροφο.

Συνήθως χρειάζονται περίπου πέντε ημέρες για να ωριμάσει ένα τζιτζίκι και να μπορεί να τραγουδήσει και να ζευγαρώσει. Αυτό, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν θα υπάρχουν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, καθώς χρειάζονται ζεστό αέρα και άπλετο φως από τον ήλιο.

Το είδος Brood X είναι ένα από τα 15 είδη τζιτζικιών στις ΗΠΑ. Διαφέρει από τα ετήσια πράσινα τζιτζίκια, καθώς έχει μαύρο και καφέ χρώμα με κόκκινα μάτια.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399