Έρευνα: Περίπου το 10% των Ισπανών έχει μολυνθεί από κορονοϊό

Περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν μολυνθεί από κορονοϊό στην Ισπανία, δηλαδή το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

© AP Photo / Manu Fernande

© AP Photo / Manu Fernande

Τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη στο σύνολο της Ισπανίας καταδεικνύουν πως ένας στους δέκα Ισπανούς έχει νοσήσει από κορονοϊό. Μάλιστα, το ποσοστό του ισπανικού πληθυσμού που έχει μολυνθεί σχεδόν διπλασιάστηκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 51.400 άνθρωποι έκαναν τεστ και απάντησαν σε ερωτηματολόγια στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου. Η έρευνα έδειξε ότι οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία που ανέρχονται σε περισσότερα από 1,75 εκατομμύρια. Το 10% του πληθυσμού ωστόσο είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια πολίτες.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί. […] οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος» ισχυρίστηκε η Ραχέλ Γιότι διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health που ηγήθηκε μαζί με άλλους επιστήμονες της έρευνας.

Σημειώνεται ότι ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες. Το 18,6% του πληθυσμού της Μαδρίτης που συμμετείχε στην έρευνα έχει θετικό τεστ αντισωμάτων στον ιό.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399