Πέθανε ο μεγαλύτερος οικογενειάρχης του κόσμου με 39 γυναίκες και 94 παιδιά

Credit: Twitter Zoramthanga

Credit: Twitter Zoramthanga

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ζιόνα Τσάνα, ο άνθρωπος που θεωρούταν ως ο μεγαλύτερος οικογενειάρχης στον κόσμο.

Ο Ζιόνα Τσάνα είχε 39 γυναίκες, 94 παιδιά και 33 εγγόνια.

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

O Ζιόνα Τσάνα, επικεφαλής μιας τοπικής χριστιανικής αίρεσης που επιτρέπει την πολυγαμία, πέθανε την Κυριακή, δήλωσε ο Ζοραμμάνγκα, ο οποίος έχει μόνο ένα όνομα, ο οποίος ανήρτησε συλλυπητήριο μήνυμα στο twitter.

Ο Γουίνστον Μπλακμόρ, επικεφαλής μιας πολυγαμικής αίρεσης των Μορμόνων στον Καναδά, έχει περίπου 150 παιδιά από 27 συζύγους – 178 άτομα συνολικά.

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

O Ζιόνα ζούσε με την οικογένειά του σε μια τεράστια, τετραώροφη ροζ πολυκατοικία με περίπου 100 δωμάτια στο Μπακτάνγκ Τλανγκουάμ.

Tο χωριό που βρίσκεται στην πολιτεία Μιτζοράμ, στο πιο ανατολικό σημείο της Ινδίας έχει γίνει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο λόγω της οικογένειας.

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

Η αίρεση, με την ονομασία «Τσάνα», ιδρύθηκε από τον πατέρα του Ζιόνα το 1942 και έχει μέλη εκατοντάδες οικογένειες. Ο Ζιόνα παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα όταν ήταν 17 ετών και ισχυρίστηκε ότι κάποτε παντρεύτηκε δέκα συζύγους σε ένα χρόνο.

Οι σύζυγοι μοιράζονται έναν κοιτώνα κοντά στην ιδιωτική κρεβατοκάμαρά του και οι ντόπιοι δήλωσαν ότι του άρεσε να έχει επτά ή οκτώ από αυτά δίπλα του ανά πάσα στιγμή.

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

REUTERS/ADNAN1 ABIDI

Παρά το τεράστιο μέγεθος της οικογένειάς του, ο Ζιόνα είπε στο Reuters σε μια συνέντευξη του 2011 ότι ήθελε να τη μεγαλώσει περισσότερο.

«Είμαι έτοιμος να επεκτείνω την οικογένειά μου και είμαι πρόθυμος να ξαπαντρευτώ. Έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να φροντίζω και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό», είπε.

(Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες Reuters)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399