Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών – γονέων στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία για το πρόβλημα σχολικής στέγης και για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του νέου σχολείου

Δίωρο συμβολικό κλείσιμο των σχολείων του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης (1ο και 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και καθιστική διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο του παλιού δημαρχείου πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για το

πρόβλημα σχολικής στέγης, αλλά και για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του νέου σχολείου που θα αποσυμφορήσει τις υπάρχουσες σχολικές αίθουσες.

Το νέο σχολείο, που πρόκειται να στεγάσει το γυμνάσιο ή το λύκειο, άρχισε να χτίζεται το 2007, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και γραφειοκρατίας.

Το αποτέλεσμα είναι οι 800 μαθητές των σχολείων να κάνουν τα μαθήματά τους τα τελευταία χρόνια σε κοντέινερ, αποθήκες και ενοικιαζόμενα καταστήματα.

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, που πλέον έχει την αρμοδιότητα κατασκευής του νέου σχολείου, διαβεβαίωσε τους Συλλόγους Γονέων ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την αποπεράτωση του έργου, ωστόσο οι εργασίες δεν ξεκινούν, καθώς εδώ και έξι μήνες καθυστερεί η διαδικασία μεταβίβασης της σύμβασης του εργολάβου από την περιφέρεια στον δήμο.

(πηγή: voria.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399