Επικίνδυνη η αδράνεια για τα παιδιά

Η νέα γενιά παιδιών κινείται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της παχυσαρκίας. Τα κορίτσια κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα μόλις για 17 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα αγόρια έχουν κάπως καλύτερη απόδοση. Το μέσο αγόρι 8-10 ετών ασκείται 24 λεπτά την ημέρα, ένα νούμερο που παραμένει ιδιαίτερα απογοητευτικό.

Στα παραπάνω ανησυχητικά συμπεράσματα κατέληξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Newcastle, παρακολουθώντας με μόνιτορ 508 παιδιά ηλικίας 8-10 ετών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνολικά, τα παιδιά κινούνταν μόλις το 4% του χρόνου τους το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 20 λεπτά. Τα κορίτσια είναι πολύ λιγότερο δραστήρια από τα αγόρια. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά με μεγαλύτερους σε ηλικία μπαμπάδες είχαν την τάση να είναι λιγότερο δραστήρια.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLoS ONE».

(πηγή: Zougla.gr)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399