Η μαμά μπορεί να γκρινιάζει, αλλά ξέρει να αγαπά!

Γράφει η Χριστίνα Αμερικάνου

Μαμάδες, ελάτε να πούμε αλήθειες. Η μητρότητα είναι ένα δώρο της φύσης και μία από τις σημαντικότερες περιόδους μιας γυναίκες. Το «εγώ» μένει στην άκρη και το «εμείς» περνάει στο προσκήνιο.

Πόσες είναι οι φορές που αναρωτηθήκατε:  

«Μα αλήθεια το παιδί μου καταλαβαίνει όλον μου τον αγώνα να του χαρίσω μία ευτυχισμένη ζωή;»

«Άραγε ξέρει πόσες ώρες του αφιερώνω;»

«Αντιλαμβάνεται ότι κάθε στιγμή προσπαθώ να είναι όλα τέλεια γι’ αυτό;»

«Μ αγαπάει όσο εγώ»;

Αυτές κι άλλες τόσες ερωτήσεις μας έρχονται στο μυαλό, κάθε φορά που η υπομονή μας εξαντλείται ή κάθε φορά που στεκόμαστε στον καθρέφτη, κοιτάμε τα χρόνια να περνούν και λέμε: «Άραγε αξίζει τον κόπο»;

Την ακριβώς επόμενη στιγμή απαντάμε φωναχτά, για να συνέλθουμε: «Φυσικά και αξίζει!» 

Αξίζει να μεγαλώσεις έναν μικρούλη άνθρωπο, να του εμφυσήσεις αρχές και αξίες, στις οποίες πιστεύεις ότι μπορεί να στηριχτεί, και να τον αφήσεις ελεύθερο να ανοίξει τα δικά του φτερά, για να φτιάξει τη ζωή του.

Και ας έχεις δώσει εσύ τη δική σου γι’ αυτή τη μικρή ψυχή. Εσύ δεν θα ανήκεις πλέον σε αυτή, την άλλη ζωή. Θα είσαι πάντα εκεί, χωρίς όμως να είσαι μέσα στη φωλιά του! Απογοητευτικό μεν, αλλά, συγχρόνως,  ρεαλιστικό!

Θα το αποδεχτείς. Όπως αποδέχτηκες για τόσα άλλα πράγματα, από τότε που βρεθήκατε μαζί, αγκαλιά, στο μαιευτήριο. Από εκείνη τη στιγμή που το κράτησες στην αγκαλιά σου!  Ποτέ δεν πρόκειται να του προσάψεις τίποτα από όσα μπορεί κάποια στιγμή να σε πείραξαν.

Για θυμηθείτε λοιπόν… πόσες φορές σας έχει περάσει από το μυαλό να κατηγορήσετε το παιδί σας, για την άσχημη εγκυμοσύνη σας ή τον δύσκολο τοκετό σας; Ποτέ!

Πόσες φορές μετανιώσατε, που μείνατε μαζί του αγκαλιά στο κρεβάτι του, όταν ήταν άρρωστο, με αποτέλεσμα μετά να μείνετε μέρες κρεβατωμένη κι ανήμπορη; Ποτέ!

Πόσες φορές έχετε πει να δείτε επιτέλους το δικό σας πρόγραμμα στην τηλεόραση, και να τους στερήσετε αυτό που θέλουν εκείνα; Ποτέ!

Πόσες φορές το κατηγορήσατε για τα πρωινά ξυπνήματα και τις «γκρινιάρικες» παρεμβολές του στις ερωτικές σας στιγμές; Ποτέ!

Δεν πρόκειται, λοιπόν, ποτέ να σκεφθείτε να βάλετε τον εαυτό σας πάνω από το παιδί… αλλά αυτό είναι η ανιδιοτελής μητρική αγάπη, που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε τι άλλο όσο ζουν μαζί μας, προτού δηλαδή δημιουργήσουν τη δική τους ζωή!

(πηγή: mother.gr)

Share
Κατηγορίες: Με ακούει ... Το ακούω. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399