Ειδική κάμερα τον βοηθά… να θυμάται

Ο Jacob Tudor, 9 ετών, από το Bolton του Greater Manchester πάσχει από μη εγχειρήσιμο καρκίνο στον εγκέφαλο και χρησιμοποιεί μια ειδική κάμερα, που τον βοηθά να θυμάται όσα έχει κάνει κάθε μέρα.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών, καθώς υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και εμετούς.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση μετά από κύκλο χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών, εξαιτίας των οποίων όμως επηρεάστηκε η μνήμη του, με αποτέλεσμα να έχει μια πολύ φτωχή, βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Με τη βοήθεια ειδικής κάμερας (SenseCam), την οποία φορά στο λαιμό του, μπορεί να θυμάται τι έχει κάνει όλη τη μέρα.

Τραβάει αυτόματα περίπου 2.000 φωτογραφίες τη μέρα, όταν «αντιλαμβάνεται» διαφορά στη θερμοκρασία ή τη φωτεινότητα, κίνηση, ή λειτουργεί με χρονοδιακόπτη.

Στη συνέχεια ο Jacob κοιτά τις φωτογραφίες για να «ενισχύει» τις αναμνήσεις του.

«Κάποιες μέρες ο Jacob μπορεί να κάνει κάποια πράγματα και κάποιες άλλες όχι. Θυμάται τι είναι η SenseCam και τη χρησιμοποιεί. Είμαστε τυχεροί, έχουμε γνωρίσει άλλους ανθρώπους με αντίστοιχο πρόβλημα που δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα» είπε η μητέρα του.

Οι γονείς του σχεδιάζουν φέτος να πάνε με το γιο τους για τις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί της Ζακύνθου και ελπίζουν ότι η κάμερα θα βοηθήσει τον Jacob να θυμάται τις μέρες που θα περάσει εκεί.

Εξαιτίας του καρκίνου ο Jacob είχε μείνει παράλυτος και δε μπορούσε να μιλήσει, αλλά τώρα μπορεί να κάνει κάποια βήματα έχοντας κάποιον στο πλευρό του ενώ έχει επανακτήσει σε κάποιο βαθμό την ομιλία του.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399