Μαθησιακές δυσκολίες έχουν τα παιδιά των χωρισμένων γονιών

Αναπτυξιακά προβλήματα παρουσιάζουν τα παιδιά που βιώνουν ένα διαζύγιο των γονιών τους σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Τα παιδιά των χωρισμένων γονιών έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στις κοινωνικές δεξιότητες, περισσότερο άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Hyun Sik Kim του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν – Μάντισον.

Μελετήθηκαν συνολικά 3585 μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι την πέμπτη τάξη του δημοτικού για να ερευνηθούν οι επιπτώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το διαζύγιο και βρέθηκε ότι τα αναπτυξιακά προβλήματα συνεχίζονται ακόμα και μετά το διαζύγιο.

«Αρχική πρόβλεψή μου ήταν ότι τα παιδιά θα βιώνουν αρνητικές επιπτώσεις ακόμα και πριν αρχίσουν επίσημα οι διαδικασίες διαζυγίου. Αλλά στη μελέτη μου φαίνεται ότι αυτό δεν συμβαίνει», τονίζει ο ίδιος ο Hyun Sik Kim χαρακτηριστικά.

Πραγματικά εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι ακόμη και οι επιδόσεις των παιδιών στα μαθηματικά επηρεάζονται από ένα διαζύγιο των γονιών.

Οι αναπτυξιακές δυσκολίες σύμφωνα με τον Hyun Sik Kim οφείλονται σε διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του στρες που προκύπτει από τη συμβίωση με τους γονείς, του ασταθούς περιβάλλοντος καθώς και της πιθανής μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος.

(πηγή: real.gr)

Share
Κατηγορίες: ΨΥΧΟΛΟΓΗΜΑΤΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399