Πάτρα: 5 παιδιά τον μήνα, σωματικά και σεξουαλικά κακοποιημένα

Πέντε περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της περιφέρειάς μας αντιμετωπίζονται κάθε μήνα στην… Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου. Παράλληλα με την αύξηση των περιστατικών καταγράφεται και αλλαγή των μορφών κακοποίησης, οι οποίες είναι πιο βίαιες και ακαταλόγιστες, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Κλινικής, Βιολέτα Σιγάλα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η απόγνωση ορισμένων γονιών που φθάνουν σε τελεσίγραφα: «Δεν μπορώ να ζήσω πλέον το παιδί μου. Πείτε μου τι να το κάνω».

«Πέραν της οικονομικής κρίσης, το σημαντικότερο είναι η κρίση ταυτότητας» αναφέρει η κ. Σιγάλα κι εξηγεί: «Άνθρωποι που δεν έχουν πνευματικά στηρίγματα έχουν βρεθεί σαν φύλλο στον άνεμο. Σκεφτείτε ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος ξαφνικά έμεινε άνεργος. Μοιραία νιώθει ανεπιθύμητος καθώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα εκείνα που υποσχέθηκε στη γυναίκα του, στο παιδί του, στο περιβάλλον του. Αυτό δημιουργεί κρίση ταυτότητας η οποία οδηγεί, σε αρκετές περιπτώσεις, σε κρίσεις ανεξέλεγκτης βίας. Και σε αυτές το εύκολο θύμα είναι το παιδί».

(πηγή: pelop.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399