Πάτρα: Παιδιά με τριχόπτωση, κνίδωση, έρπη, γαστρεντερικά προβλήματα

Ελάχιστες είναι οι εβδομάδες λειτουργίας του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο χώρο του παλιού Καραμανδανείου αλλά το παραγόμενο έργο μεγάλο! Δεκάδες οι παρεμβάσεις σε παιδιά που λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα! «Εργαζόμαστε συνεχώς, είμαστε πλέον σε έναν χώρο άνετο, και η επαφή μας με τα παιδιά, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης είναι πολλά, έχει γίνει πιο άνετη και σε πολύ καλύτερες συνθήκες, κυρίως για τους μικρούς μας φίλους» δηλώνει στον «Κόσμο» η παιδοψυχίατρος Βιολέτα Σιγάλα.

Στο πλευρό της, μία ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων, έτοιμη να σταθεί κοντά σε γονείς και παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δυο χρόνια, εκτός του ότι έχουν πληθύνει τα αιτήματα, έχουν διαφοροποιηθεί κιόλας, υπάρχει πολύ έντονη ανέχεια των γονέων για στήριξη εκτός από τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα» μας λέει η παιδοψυχολόγος Νάντια Κοτσή.

Συμπληρώνει πως οι γονείς πλέον, όχι μόνο υλικά δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, αλλά ούτε και κάποιες βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και ευκολίες που κάποτε τις θεωρούσαμε «ρουτίνα» για έναν γονέα. Όλο αυτό έχει φέρει τρομερή ανακατάταξη στην κοινωνία, έχει επιφέρει ακόμη ανακατάταξη στην ψυχοσύνθεση των γονιών αλλά και των παιδιών!

Αυτό που παρατηρείται από τους παιδοψυχολόγους στα παιδιά, είναι ότι τα προβλήματα από την κρίση δεν είναι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά. «Είναι πολύ πιο έντονα τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά λόγω στρες, όπως τριχόπτωση, κνίδωση, έρπις, γαστρεντερικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα στο αναπνευστικό» δηλώνει η κυρία Κοτσή, λέγοντας μάλιστα πως τα παιδιά δεν γνωρίζουν τους μηχανισμούς ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν όλο αυτό το στρες που «ρουφάνε» από την οικογένεια και την κοινωνία. Έτσι το εκφράζουν με έναν τρόπο που μπορούν και που δυστυχώς αυτός ο τρόπος δεν είναι μόνο ψυχικός αλλά και σωματικός.

(πηγή: dete.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399