Το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει το υπέροχο έργο του

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, που εντείνει τις εξαρτήσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να αποδίδει «καθαρούς» ανθρώπους στην κοινωνία, χάρη στην αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών του προγραμμάτων.

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου αποφοίτησαν από το ΚΕΘΕΑ 103 νέοι άνθρωποι  οι οποίοι ολοκλήρωσαν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 τη μακροχρόνια διαδικασία ψυχικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και αποτελούν σήμερα υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Την ώρα που η κρίση πλήττει περισσότερο τους πιο αδύναμους, στερεί από τους κοινωνικούς φορείς πολύτιμους πόρους και θέτει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αποφοιτήσεις του ΚΕΘΕΑ στέλνουν το μήνυμα ότι υπάρχει απάντηση απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, ενάντια στη συγκάλυψη ή παραμέλησή τους, τις φθηνές επιλογές διαχείρισης που στηρίζονται σε λογιστικού τύπου κριτήρια, την καταστολή και τον εγκλεισμό.

Η απεξάρτηση είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση που διαθέτει η κοινωνία μας απέναντι στο μεγάλο ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό κόστος της εξάρτησης και η αλληλεγγύη προς όσους έχουν ανάγκη μπορεί να γίνει το ανάχωμα απέναντι στους κινδύνους που απειλούν σήμερα την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μιλώντας εκ μέρους των αποφοίτων η Μαριάνθη Πατσελή (ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ) επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Η απεξάρτηση είναι πράξη ελευθερίας και η επανένταξη είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι επιλογή και δικαίωμα και ως δικαίωμα δεν το διεκδικούμε απλά. Το έχουμε επάξια κερδίσει σε αγώνα ζωής και θανάτου. Είναι κεκτημένο, είναι δικό μας και το απαιτούμε. Εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά μας, δεν κάνουμε και θα δώσουμε όσες ακόμα  μάχες χρειαστεί για να τη διαφυλάξουμε γιατί με αυτή θα πορευτούμε».

(πηγή: ΚΕΘΕΑ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399