Αγοράκι δύο ετών και άλλα επτά παιδιά κάτω των 15 ετών στους τραυματίες

Ακόμη περισσότερο σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη το γεγονός της επιβεβαίωσης του θανάτου ενός 8χρονου αγοριού, μιας τραγικής εξέλιξης που πιστοποιήθηκε τα ξημερώματα από την Αστυνομία της Βοστώνης.

Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης ο κατάλογος των τραυματιών περιλαμβάνει ένα αγόρι 2 ετών με τραύμα στο κεφάλι, ένα κορίτσι 9 ετών με τραύμα στο πόδι και έξι άλλα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το οποίο έχει δεχθεί 29 θύματα, τα τραύματα κυμαίνονται από κοψίματα και μώλωπες μέχρι σοβαρά τραύματα από θραύσματα. Χειρουργοί δήλωσαν πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιήσει αριθμό ακρωτηριασμών.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα παιδιά που περιθάλπει. Ο χειρουργός Πίτερ Φέιγκενχολτς του Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος προχώρησε σε επεμβάσεις σε έξι πρόσωπα, όλα θεατές του Μαραθωνίου, είπε πως αυτοί που ήταν σοβαρότερα τραυματισμένοι –κανένας από τους οποίους δεν ήταν παιδί- έφτασαν στο νοσοκομείο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά τις εκρήξεις. Ο πιο ηλικιωμένος από τους τραυματίες που φρόντισε ήταν 71 ετών.

Ο Φέιγκενχολτς είπε πως η ανάρρωση μερικών από τους τραυματίες θα είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστούν νέες επεμβάσεις αύριο και σειρά επεμβάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

(πηγή: Καθημερινή)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399