30% αυξήθηκαν τα εμφράγματα

Θερίζουν οι καρδιαγγειακές παθήσεις στην Ελλάδα του Μνημονίου, με τους θανάτους από καρδιά να ξεπερνούν τους θανάτους από όλους τους καρκίνους μαζί.

Όπως επισημαίνει ο Ιωάννης Καλλικάζαρος, πρόεδρος της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας (ΕΚΕ), την τελευταία διετία έχει αυξηθεί κατά 30% η εισαγωγή ανθρώπων που έχουν υποστεί έμφραγμα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ οι καρδιοπάθειες πλήττουν πλέον εξίσου τις γυναίκες που μπήκαν δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο, οπότε αγχώνονται, καπνίζουν και δεν ασκούνται, όπως οι άνδρες.

Πλέον στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των καρδιολογικών κλινικών, στα δέκα κρεβάτια τα τέσσερα καταλαμβάνονται από γυναίκες, όταν παλιότερα υπήρχε το πολύ μία ασθενής με έμφραγμα στην Εντατική, προσθέτει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας.

Για την έξαρση των καρδιοπαθειών ευθύνονται το άγχος, η αρρύθμιστη πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία, ενώ οι πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν πως η φτώχεια και η αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών προκαλούν έξαρση διαβήτη και υπέρτασης και απογειώνουν την καρδιαγγειακή θνησιμότητα.

(πηγές: enikos.gr, Ελεύθερος Τύπος)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399