Πακιστάν: Παιδιά- οικιακοί βοηθοί, διαδηλώσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη

(According to a press statement issued by CRM, around 3,788 cases of child sexual abuse were reported in newspapers last year. PHOTO: CREATIVE COMMONS)

(According to a press statement issued by CRM, around 3,788 cases of child sexual abuse were reported in newspapers last year. PHOTO: CREATIVE COMMONS)

Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οργάνωσαν διαδήλωση, ενάντια σε πρώην ομοσπονδιακό υπουργό, που κατηγορείται για παράνομη κράτηση και βασανισμό παιδιών, που εργάζονταν στην κατοικία του στην Λαχόρη.

Μέλη του Κινήματος  για τα Δικαιώματα του Παιδιού συγκεντρώθηκαν έξω από την Εθνική Λέσχη Τύπου, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την απάνθρωπη πράξη του πολιτικού Liaqat Bhatti, που βασάνισε τρία παιδιά τα οποία εργάζονταν στο σπίτι του σαν οικιακοί βοηθοί. Το μικρότερο από τα παιδιά είναι ηλικίας εφτά ετών. Το γεγονός συνέβη όταν ο πατέρας των παιδιών δεν κατάφερε να αποπληρώσει χρηματικό ποσό που είχε δανειστεί από τον δράστη. Τα παιδιά κρατήθηκαν αλυσοδεμένα και υπέστησαν σωματική βία.

Η συντονίστρια του Κινήματος για τα Δικαιώματα των Παιδιών, Habiba Salman καταγγέλλει ότι η αστυνομία δεν έχει λάβει υπόψη της τις νομικές διατάξεις που αφορούν το ζήτημα. Προσθέτει ότι χιλιάδες παιδιά στην χώρα πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας, αλλά δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Τον προηγούμενο μήνα ο Bhatti αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

«Τέτοια περιστατικά επιβεβαιώνουν τα κενά της νομοθεσίας σχετικά με τη βία και την παιδική εργασία » αναφέρει ο δικηγόρος Saba Saleem.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε από το Κίνημα για τα Δικαιώματα των Παιδιών, μόνο κατά το περασμένο έτος 3.788 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αναφέρθηκαν σε εφημερίδες. Στα αιτήματα των διαδηλωτών περιλαμβάνεται και η απαγόρευση της εργασία παιδιών σαν οικιακοί βοηθοί. Οι διαδηλωτές τάσσονται κατά της βίας σε παιδιά και κάνουν έκκληση για υποδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

(πηγές: omniatv.com, http://tribune.com.pk/ )

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399