Επιπλοποιοί δημιούργησαν το πρώτο ξύλινο ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη ξετρελαίνοντας τους φανατικούς των δύο τροχών

Βλέποντας την επιχείρησή τους να επηρεάζεται από την ύφεση, δυο επιπλοποιοί δεύτερης γενιάς αποφάσισαν να πειραματιστούν με μια κατασκευή αρκετά διαφορετική, δημιουργώντας το πρώτο ξύλινο ποδήλατο που ανέβασε τις μετοχές τους και πάλι στα ύψη.

Η πρωτοποριακή κατασκευή φέρει την υπογραφή του Αργύρη και του Γιώργου Λεκοβίτση από τη Θεσσαλονίκη και έχει ενθουσιάσει τους φανατικούς της ορθοπεταλιάς, που επικοινωνούν μαζί τους προκειμένου να μάθουν τα πάντα γύρω από την ξεχωριστή αυτή δημιουργία.

Τα ξύλινα ποδήλατα είναι πλήρως λειτουργικά καθώς όλα τα εξαρτήματά τους είναι ίδια με εκείνα των συμβατικών ποδηλάτων. Η διαφορά έγκειται στον ξύλινο σκελετό. Το ποδήλατο βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις του ξύλου και δεν συνιστάται το βάψιμο της επιφάνειάς του, καθώς το ξύλο χάνει τη φυσική του όψη και σε περίπτωση που πάθει ζημιά θα είναι δύσκολη η επιδιόρθωσή της.

Αποτελείται από τρία διαφορετικά είδη ξύλου -μαόνι, καρυδιά και μέλιο- και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Εσωτερικά ο σκελετός είναι κούφιος, έτσι ώστε να αντέχει οποιοδήποτε βάρος και να είναι σε θέση να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς του οδοστρώματος.

Οι προτάσεις που εξετάζονται από τους δύο επιπλοποιούς είναι πολλές και έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και από την τουρκική αγορά. Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν από κοντά το ξύλινο κόσμημα, να το θαυμάσουν και να το δοκιμάσουν στο εργοστάσιο επιπλοποιίας της οικογένειας Λεκοβίτση στη Θεσσαλονίκη πριν κυκλοφορήσει και επισήμως στην ελληνική αγορά.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399