Γράφω σε χαρτί και… κάνω καλό στην υγεία μου!

Συναισθήματα και σκέψεις… αποτυπώστε τα σε χαρτί λένε επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας. Κι αυτό γιατί γράφοντας, κάνετε καλό στην υγεία σας.

Βγάλτε μολύβι και χαρτί και γράψτε. Έτσι εξασκείτε το μυαλό σας, αποβάλλετε το άγχος και αποκτάτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μελέτης των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι απέδειξαν ότι το γράψιμο έχει μεγαλύτερη επίδραση και στον εγκέφαλο σε σχέση με την πληκτρολόγηση.

Αναλυτικότερα, οι ειδικοί κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Το γράψιμο βοηθά να ξεπεράσετε τα άσχημα

Γράφοντας σε χαρτί μία κακή ανάμνηση, σκέψη ή συναίσθημα, βοηθάτε τον εγκέφαλό σας να το ξεπεράσει. Δηλαδή γράφοντας τις λέξεις μπορείτε να επιταχύνετε τη επούλωση από ένα τραυματικό γεγονός.

Γράφοντας βελτιώνετε την ποιότητα ζωής σας

Η εκφραστική γραφή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς με καρκίνο, όπως αποδεικνύει η έρευνα. Και αυτό καθώς η ενασχόληση με το γράψιμο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Γράψτε και απαλλαγείτε από την κατάθλιψη

Τέλος σύμφωνα με τη μελέτη, όταν κάποιος καταγράφει τα συναισθήματά του σε χαρτί βοηθάει τον εγκέφαλό του να ξεπεράσει ό,τι τον αναστατώνει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιο ήρεμος και χαρούμενος.

(πηγή: iatros4u.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399