Τραγωδία -Περίπου 100 παιδιά εμφάνισαν καρκίνο στην Φουκουσίμα

Εκατόν τρία παιδιά και έφηβοι εμφάνισαν καρκίνο του θυρεοειδούς στην Φουκουσίμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη για τις συνέπειες της καταστροφής, εξετάστηκαν περίπου 300.000 νέοι κάτω των 18 ετών στην επαρχία Φουκουσίμα, με τον αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου που επαληθεύτηκαν με χειρουργικές επεμβάσεις να ανέρχεται στα 57. Υπάρχουν άλλες 46 περιπτώσεις για τις οποίες οι γιατροί δεν δηλώνουν ακόμη βέβαιοι κατά 100%, αλλά εκτιμάται πως η πιθανότητα να έχουν αναπτυχθεί κακοήθεις νεοπλασίες είναι πολύ μεγάλη.

Οι ειδικοί πάντως που έχουν διορίσει οι αρχές στην επαρχία επιμένουν να θεωρούν ότι τα κρούσματα καρκίνου δεν συνδέονται άμεσα με την καταστροφή του Μαρτίου του 2011 καθώς «η αναλογία της ανακάλυψης όγκων αυξάνεται με την ηλικία, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες».

Ωστόσο οι γονείς των παιδιών που προσβλήθηκαν από καρκίνο δυσκολεύονται να πειστούν πως η αιτία δεν είναι η έκθεσή τους στην ακτινοβολία (κυρίως ραδιενεργού ιωδίου 131) τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή.

(πηγή: tvxs.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399