Τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ άφησαν έξω 22.717 παιδιά

Παρά τις υποσχέσεις των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης ότι όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ έμεινα εκτός 22.717 παιδιά που οι γονείς τους είχαν κάνει έγκυρη αίτηση.

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής) από την ΕΕΤΑΑ προέκυψε ότι έμειναν εκτός 22.717 παιδιά που ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις δεν επωφελήθηκαν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αναφέρει με »τυμπανοκρουσίες» ότι θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ (40- εκατ. περισσότερα από το αρχικό ποσό) για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς 2014 και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Αυτό είχε γνωστοποιηθεί δια στόματος του ο υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και οι μητέρες »πανηγύριζαν» σχετικά με εξασφάλιση χρηματοδότησης όλων των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά σε δημοτικούς – ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο υφυπουργός είχε δηλώσει ότι εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδοτική κάλυψη με την συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη.

«Είναι κατά τη γνώμη μου ένα ισχυρό δείγμα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τις άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, αλλά και αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης, των Δήμων και του ιδιωτικού τομέα» είπε ο υφυπουργός και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ωφελουμένων (θέσεις) την τελευταία τετραετία:

2011 – 48.000 θέσεις

2012 – 57.000 θέσεις

2013 – 68.500 θέσεις

2014 – 89.000 θέσεις.

Η ΚΕΔΕ με την σειρά της εξέφραζε την ικανοποίησή της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι γι’ αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν την ευαίσθητη προσχολική ηλικία επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση.

Δυστυχώς όμως για τις μητέρες ο αριθμός των 89.000 παιδιών υπολείπεται κατά 12.000 παιδιά.

Τώρα καλούνται τα συναρμόδια υπουργεία να απαντήσουν στις μητέρες αυτές που τα παιδιά τους δεν θα φιλοξενηθούν με επιδότηση απο το ΕΣΠΑ στις δομές του προγράμματος ,που είναι οι 89.000 θέσεις που θα καλυφθούν? Μήπως ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ!

Για του λόγου το αληθές το dikaiologitika.gr παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία των αιτήσεων και των ωφελούμενων στους παρακάτω πίνακες

Ο αριθμός των παιδιών που θα ωφεληθούν

Ο αριθμός των αιτήσεων

Όπως προκύπτει από τους παραπάνω πίνακες ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων έφτασαν τις 97.629 παιδιά ενώ ο αριθμός των παιδιών που ωφελούνται θα φτάσει τις 74.912

(πηγή: www.dikaiologitika.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399