“Δώστε λεφτά για τη Παιδεία, θέλουμε δημόσια και σύγχρονα σχολεία”

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

Με το παραπάνω σύνθημα στα χείλη Γονιών, μαθητών και δασκάλων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Σχολείου Μαρκοπούλου. Πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το σχολείο μας και προορισμό το Δημαρχείο, όπου συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο. Στην κινητοποίησή μας συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων σχολείων του Δήμου μας, όπως επίσης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής “Κ. Σωτηρίου”.

Από τη συνάντηση που είχαμε με τη Δημοτική Αρχή στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου, η οποία διήρκησε πάνω από δύο ώρες, σημειώνουμε τα εξής:

  1. Αδυναμία δέσμευσης για τα κύρια προβλήματα του σχολείου μας (διάνοιξη προαύλιου χώρου, στέγαστρο), με την αιτιολογία για το μεν στέγαστρο πως δεν υπάρχουν τα κονδύλια και δεν έχει αξιολογηθεί ως “άμεση προτεραιότητα”, ενώ για τη διάνοιξη του προαύλιου χώρου, ότι χρειάζεται επισταμένη μελέτη και κονδύλια, τα οποία δε δύνανται να βρεθούν στο άμεσο μέλλον και τα οποία βέβαια δεν φρόντισε η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει πριν τοποθετήσει ακόμη μία αίθουσα ISOBOX στο σχολείο μας.2. Επίμονη προσπάθεια ανάδειξης των παροχών της δημοτικής αρχής προς το σχολείο μας ως “επιτεύγματα”, τη στιγμή που αποτελούν στοιχειώδη κάλυψη βασικών αναγκών λειτουργίας του σχολείου!
  2. Δεν πρόβαλε καμιά συγκεκριμένη απάντηση στο καυτό αίτημα που θα αποτελέσει και τη μόνη μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα όλων των σχολείων στο δήμο μας, δηλαδή ένα άμεσο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για τη κατασκευή νέων δημόσιων σύγχρονων σχολικών κτηρίων τόσο αυτών που εκκρεμούν εδώ και χρόνια στο Δήμο, όσο και τη δέσμευση γης εντός του ιστού της πόλης για την κατασκευή όλων των αναγκαίων σχολείων στο δήμο. Μόνη αναφορά έγινε στο γεγονός πως «προχθές» αναδείχθηκε ο μειοδότης – κατασκευαστής, που θα κατασκευάσει σε δεκαοχτώ (18) μήνες, το νέο 4ο Νηπιαγωγείο, στην περιοχή της «Αλωνίστρας».
  3. Πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης μελών του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονέων που “τόλμησαν” να πάρουν τον λόγο κατά τη συνάντηση. Ο “πρώτος άρχοντας” της πόλης μας, με προφανή σκοπό τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης και την αποφυγή συγκεκριμένων τοποθετήσεων, καταφέρθηκε συκοφαντικά και με χυδαίους χαρακτηρισμούς («ψεύτης», «ελεεινός», «δημαγωγός») τόσο προς μέλη του Συλλόγου μας, όσο και προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, παραδίδοντας φαίνεται ο ίδιος το «παράδειγμα έντιμης και ειλικρινούς αντιπαράθεσης», για την έλλειψη των οποίων μας κατηγόρησε σε προηγούμενη δημόσια επιστολή του!
  4. Εμπαιγμό και έμμεση απειλή για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στο εξής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τόσο κατά τη μακρόσυρτη ομιλία του, όσο και κατά την αποχώρησή του στους διαδρόμους του Δημαρχείου, ο κ. Δήμαρχος :

-“την έχετε πατήσει, γιατί για τα επόμενα πέντε χρόνια θα με έχετε δήμαρχο απέναντί σας”!

-“Θα έχετε ψυχολογικά προβλήματα για τα επόμενα πέντε χρόνια που θα με έχετε δήμαρχο”

Παρά τη προφανή αδυναμία της Δημοτικής Αρχής για ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευσή της για άμεση υλοποίηση ενός εκ των προβλημάτων που παραθέσαμε (δημιουργία δύο επιπλέον τουαλετών).

Τα πρώτα αποτελέσματα του Αγώνα όλων μας, διαφαίνονται και από την πρωτοφανή “κινητικότητα” της Δημοτικής Αρχής τις τελευταίες 10 ημέρες, καθώς μετά από την επιστολή/τελεσίγραφο του Συλλόγου μας στην αρχή της σχολικής χρονιάς, προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση κάποιων εκ των επί μηνών απαιτήσεών μας (βάψιμο σχολείου, επισκευή/αντικατάσταση επικινδύνων λαμπτήρων οροφής των αιθουσών, τοποθέτηση ιστού σημαίας, παροχή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, έγκριση αγοράς μικροφωνικής εγκατάστασης).

Ωστόσο, παραμένουν άλυτα τα δύο μεγάλα προβλήματα του σχολείου μας, επαρκής προαύλιος χώρος και η κατασκευή του στεγάστρου, γι΄ αυτό και οι επόμενες κινήσεις του Συλλόγου μας, θα αποφασισθούν στην ερχόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 1/10/2014.

Με τα παραπάνω δεδομένα πλέον, γίνεται πιο επιτακτική ανάγκη να ενταθεί ο Αγώνας μας και να συνδυαστεί με συντονισμένες κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γ.&Κ. των υπολοίπων σχολείων του Δήμου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, με μόνιμο όραμα και στόχο την κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών σχολείων για τους όλους τους μαθητές του Δήμου μας.

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

(πηγή: sarwnikos.wordpress.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399