5χρονη αυτιστική ζωγραφίζει μοναδικούς πίνακες!

Ο αυτισμός είναι μια ελάχιστα κατανοητή νευρολογική διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ατόμου να συμμετάσχει σε διάφορες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αλλά η 5χρονη Iris Grace από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα απροσδόκητα δώρα που δίνει ο αυτισμός – εξαιρετική εστίαση και προσοχή στη λεπτομέρεια τη βοήθησαν να δημιουργήσει απίστευτα όμορφες ζωγραφιές που πολλοί από τους θαυμαστές της (και αγοραστές) έχουν παρομοιαστεί με έργα του Μονέ.

Η μικρή Iris άργησε να μιλήσει, και μαζί με τη λογοθεραπεία οι γονείς της την εισήγαγαν σταδιακά στη ζωγραφική, ανακαλύπτοντας έτσι εκπληκτικό ταλέντο της. «Ένθαρρύνουμε την Iris να ζωγραφίζει γιατί τη βοηθάει αυτό στην κοινωνικοποίησή της», λέει η μητέρα της, Arabella Carter-Johnson. «Κάπως έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχα και έχει μια απίστευτη διάρκεια συγκέντρωσης, περίπου 2 ώρες κάθε φορά που ζωγραφίζει. Ο αυτισμός της έχει δημιουργήσει ένα ύφος ζωγραφικής που δεν έχω δει ποτέ σε ένα παιδί της ηλικίας της, έχει μια κατανόηση των χρωμάτων και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους», συμπληρώνει.

(πηγή: perierga.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399