Γονείς σε αδιέξοδο

Σε αδιέξοδο βρίσκονται γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στο σχολείο τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ΤΕΕ ειδικής αγωγής Ά βαθμίδας στο Κορωπί που φιλοξενεί γύρω στα 120 μαθητές οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες από όλες τις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Λόγω της μεγάλης διασποράς των παιδιών η μεταφορά τους γινόταν μέχρι πέρυσι με λεωφορείο ιδιωτικής εταιρείας. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η μεταφορά τους καθώς η εταιρείας δεν έχει πληρωθεί για την περσινή χρονιά ενώ παράλληλα της έχει ζητηθεί από την Νομαρχία να κάνει μειώσει 20% για την φετινή χρονιά.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι του ενώ σε πολλές περιπτώσεις πολλοί γονείς βρίσκουν προσωρινές λύσεις προσπαθώντας να τα εκπαιδεύσουν στο θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής με σκοπό αυτά να χρησιμοποιούν την δημόσια συγκοινωνία.
Παρόμοια προβλήματα παρουσιάζουν και άλλα ειδικά σχολειά με την μεταφορά των μαθητών. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών από όλους τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής με αφορμή τις περικοπές που έχουν υποστεί οι οποίες έχουν επιβαρύνει και την λειτουργία των ειδικών σχολείων, ενώ το Σάββατο το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση του Δικτύου Ειδικών Σχολείων έξω από τα γραφεία της Ε.Ε.

(πηγή: koutipandoras.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399