Πάνε σχολείο με οτοστόπ και σε καρότσες

Μία πραγματική Οδύσσεια ζουν σε καθημερινή βάση οι μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου της περιοχής Μανταμάδου στη Λέσβο. Λόγω των προβλημάτων για τις μεταφορές τους στα σχολεία είναι αναγκασμένοι να σηκώνονται από τις 06.00 το πρωί και να επιστρέφουν στα σπίτια τους στις 15.30.

Το πρωί παίρνουν τα λεωφορεία της συγκοινωνίας τα οποία και πληρώνουν ενώ το απόγευμα ορισμένοι από αυτούς καταφεύγουν στην επικίνδυνη λύση του auto-stop ακόμα και σε καρότσες φορτηγών που μεταφέρουν ζώα.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της περιοχής, σε επιστολή που έστειλε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και σε όλους τους αρμόδιους φορείς αναφέρει:

»Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί με την μεταφορά των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο-Λύκειο Μανταμάδου. Ξεκινώντας η σχολική χρονιά διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά μεγάλη αδιαφορία από τους υπεύθυνους που εμπλέκονται στην μεταφορά των μαθητών.

Οι μαθητές των χωριών Αργένου – Λεπετύμνου – Σκαμιάς – Σκάλας Σκαμιάς – Κλειούς – Κάπης – Πελόπης – Υψηλομέτωπου αναγκάζονται το πρωί να σηκώνονται από τις 06:00 για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο της γραμμής (σχολικό δεν γίνεται) και τις περισσότερες φορές να είναι όρθιοι λόγω των επιβατών, να πληρώνουν εισιτήριο και να γυρίζουν στα σπίτια τους στις 15:30.

Πολλά παιδιά αναγκάζονται λόγω της κατάστασης αυτής να καταφεύγουν σε λύσεις επικίνδυνες όπως καρότσες αγροτικών, μηχανάκια, αυτοκίνητα αγνώστων για να γυρίσουν νωρίτερα στα σπίτια τους. Σάν Σύλλογος σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση ατυχήματος σας καθιστούμε υπεύθυνους.

(πηγή: lesvosnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399