Θα προσληφθούν 8.500 αναπληρωτές με 200-300 ευρώ μηνιαίως!!!

Όσον αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά περίπου 8.500.

Από αυτούς ένα πολύ μικρό τμήμα θα είναι στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου (άρα με κανονικό μισθό όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα) και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν με προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν την ενισχυτική διδασκαλία με αμοιβές που δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 200-300 ευρώ μηνιαίως.

Για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί η αναλογία 1: 10 γεγονός που σημαίνει ότι στη Β/βάθμια εκπαίδευση δεν πρόκειται να διοριστούν περισότεροι από 300 – 400 καθηγητές συνολικά καθώς οι συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να κινηθούν ανάμεσα στις 3 – 4.000.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να «λειτουργήσει» περισσότερο τις δεύτερες αναθέσεις και τις δεύτερες ειδικότητες για να αξιοποιηθεί καλύτερα το εκπαιδευτικό προσωπικό και ότι θα δώσει οδηγία τις ερευνητικές εργασίες να τις αναλάβουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους.

Στο τέλος της συνάντησης τα ΜΜΕ φιλοξένησαν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ο οποίος είπε ότι οι καθηγητές πρέπει να «βάλουν πλάτη», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αγωνία του για τους μαθητές οι οποίοι έχουν επενδύσει σε κόπο και σε χρήμα και δεν πρέπει κανείς, όπως είπε, να διαταράξει την πορεία τους.

(πηγή: pekp.gr, kathigitis.org)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399