«Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!»

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Με το πρωτότυπο πρόγραμμα – αφιέρωμα στο βιβλίο με τίτλο «Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!» η Βιβλιοθήκη και η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, τα Σάββατα 6, 13 και 20 Οκτωβρίου 2012 στις 12:00 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε ομάδες μέσα από παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και εικαστικές κατασκευές να δημιουργήσουν μια ιστορία γεμάτη φαντασία με αφορμή μικρά τεχνάσματα της φύσης και της επιστήμης και, στο τέλος του, να κατακτήσουν έναν θησαυρό.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με δράση και περιπέτεια γεμάτη αινίγματα, τα οποία θα βρουν τη λύση τους στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, κατά την επίδειξη πειραμάτων με τίτλο: «Μαγεία ή Επιστήμη;». Η δραστηριότητα αυτή θα ξεκινάει στις 13:30 και θα διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Το κόστος συμμετοχής των παιδιών και των συνοδών στη Διαδραστική Έκθεση είναι 3 ευρώ.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα με το ίδιο εισιτήριο να επισκεφθούν τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά της για όλη την υπόλοιπη μέρα. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:

• Ώρα 14:30 – 16:00: Διαδραστικό Εργαστήρι: Μαθητευόμενοι μάγοι (προτείνεται για παιδιά 9 έως 12 ετών)

• Ώρα 17:00 – 18:00 Εργαστήρι Κατασκευών (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες).

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210-9469631 και 632.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399