Κοντά στους μαθητές βρίσκεται ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας

Δίπλα στους μαθητές βρίσκεται ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας. Γι’ αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που έχει ως θέμα «Παντέχνου πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» το Μουσείο Αφής πραγματοποιεί την εκπαιδευτική δράση με τον τίτλο «Προσευχές της φωτιάς. Από την πρώτη φλόγα μέχρι το κεράκι της Κυριακής».

Η δράση αυτή αποτελείται από τρία στάδια και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Στο πρώτο μέρος, όπως αναφέρεται, οι μαθητές θα κάνουν ξενάγηση στα επιλεγμένα εκθέματα και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν μία δεκάλεπτη προβολή με θέμα τη φωτιά και το ρόλο αυτής στη θρησκευτική λατρεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος, θα δημιουργήσουν ένα παραμύθι με θέμα τη φωτιά.

Στο τρίτο, οι μαθητές θα φτιάξουν ένα ανάγλυφο έργο σχετικό με το παραμύθι που δημιουργήθηκε. Τα έργα που θα γίνουν, θα δωρισθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) για τους μικρούς μαθητές.

Το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Αφής και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας, η διαδικασία χτισίματος ενός καμινιού κεραμικής.

Στο χτίσιμο και τη δημιουργία των αντικειμένων θα συμμετάσχει το κοινό σε συνεργασία με την ομάδα του Εργαστηρίου Κεραμικής και Γλυπτικής του Φ.Τ.Ε.

Η είσοδος είναι 2 ευρώ για μαθητές και ενήλικες. Για τις ομάδες αναπήρων η είσοδος είναι ελεύθερη.

(πηγή: ameagreek.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399