Αντιδρά η ΟΛΜΕ στην επιστροφή βιβλίων

«Μελετάμε έναν τρόπο ώστε τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;». Ο κ. Αρβανιτόπουλος, μάλιστα, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι μια τέτοια απόφαση θα «περάσει» στην ελληνική κοινωνία λέγοντας: «Θα περάσει γιατί θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο. Θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα, που δεν κοστίζει τίποτα, ώστε να μη μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδονται στους επόμενους».

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε. ) ωστόσο διατηρεί της επιφυλάξεις της για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου «στα καινούργια βιβλία οι μαθητές γράφουν επάνω, καθώς έχουν ασκήσεις. Όμως και στα θεωρητικά μαθήματα στα οποία δεν υπάρχουν ασκήσεις οι μαθητές κρατούν σημειώσεις πάνω σε αυτά. Επομένως, πρακτικά αυτό που ανέφερε ο υπουργός δεν μπορεί να εφαρμοστεί», δήλωσε στο metrogreece.gr o γενικός γραμματέας της Ο.Λ.Μ.Ε. , Θέμης Κοτσιφάκης.

Και συνέχισε λέγοντας «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναγκαιότητα για μία τέτοια λύση, εκτός και αν θέλουν να μας προετοιμάσουν για του χρόνου που μπορεί να μας ανακοινώσουν ότι δεν θα υπάρχουν βιβλία για τα σχολεία».

Τέλος, ο κ. Κοτσιφάκης τόνισε «να κοιτάξουν να περιορίσουν τις δαπάνες από τα χρήματα του ΕΣΠΑ που σπαταλάνε κατά εκατομμύρια ευρώ. Η σπατάλη παρατηρείται αλλού και όχι στα βιβλία».

(πηγή: metrogreece.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399