ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Το… Νόμο στα χέρια του πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου, προχωρώντας σε κατάληψη, συμβολικού κυρίως χαρακτήρα, του σχολείου, με αφορμή, όπως καταγγέλλουν, τη μη σωστή λειτουργία του, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. 

Ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ωστόσο παραμένει άλυτο, δημιουργώντας πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου.

Η υποβάθμιση του σχολείου ξεκίνησε γενικότερα εδώ και δύο περίπου χρόνια, όταν από 6θέσιο μετετράπη σε 5θέσιο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που εξυπηρετούνται είναι συγκριτικά μεγαλύτερος σε σχέση με άλλα σχολεία του Νομού, τα οποία λειτουργούν ως 6θέσια.

Και φέτος το σχολείο αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η Β’ Τάξη, ουσιαστικά λειτουργεί με… μισή δασκάλα (η ίδια διδάσκει και στην Ηγουμενίτσα και άρα το κενό καλύπτεται με διάφορες «αλχημείες»), ενώ δεν υπάρχει ούτε δασκάλα αγγλικών, παρά τις υποσχέσεις, ότι αυτή θα ερχόταν.

Κατάληψη, γιατί φοβούνται ακόμη χειρότερες ημέρες

Σήμερα το πρωί λοιπόν, όπως είχαν προαναγγείλει και ειδοποιήσει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας, οι γονείς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, μην επιτρέποντας στους δασκάλους να εισέλθουν σε αυτό, σε μια κίνηση που σκοπό της έχει να αναδείξει το πρόβλημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

(πηγή: Φόρουμ Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399