Δίδασκε σε σχολείο ενώ ήταν τυφλός

Πέντε ολόκληρα χρόνια δίδασκε σε τουρκικό σχολείο στη Γερμανία κρύβοντας ουσιαστικά την σχεδόν πλήρη αδυναμία του να δει.

Ο λόγος για τον Τούρκο Τουράν Ντελιμεχμέτογλου, εργαζόμενο σήμερα στο πανεπιστήμιο Gazi της ‘Αγκυρας.

«Ήθελα μόνο να αποδείξω ότι ένας άνθρωπος με αυτού του είδους την αναπηρία, αν λάβει σωστή εκπαίδευση, μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά με έναν απόλυτα υγιή συνάδελφό του», δήλωσε ο Ντελιμεχμέτογλου στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο αριστερός οφθαλμός του τούρκου εκπαιδευτικού είναι ικανός για πρόσληψη φωτός, ενώ ο δεξιός έχει δυνατότητα όρασης μόλις σε επίπεδο 1%.

Διαθέτει ωστόσο δύο γνωματεύσεις, τουρκική και γερμανική, ότι έχει αδυναμία όρασης 100%.
Ο Ντελιμεχμέτογλου έχει λάβει ειδική βράβευση από το γραφείο Εκπαίδευσης της Νυρεμβέργης για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Οι γερμανικές αρχές έμαθαν για την ιδιαιτερότητά του μονάχα όταν εκείνος αποφάσισε να επιστρέψει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφασή του να επιστρέψει στη χώρα του πριν από οκτώ μήνες αφορούσε τα τεράστια κενά και προβλήματα που παρουσιάζει η ειδική αγωγή στη γειτονική χώρα.

Ο Ντελιμεχμέτογλου εκπλήρωνε διδασκαλία προγράμματος 30 ωρών την εβδομάδα, διδάσκοντας τουρκική παράδοση και κουλτούρα, μαθηματικά, αυτοάμυνα και γερμανικά.

Προετοιμαζόταν για το μάθημα την προηγούμενη ημέρα και δίδασκε με τη βοήθεια μηχανών προβολής διαφανειών.

(πηγή: naftemporiki)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399