800 ψυχολόγους τοποθετεί το υπουργείο Παιδείας σε 1000 σχολεία για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας

Πρόσληψη 600-800 σχολικών ψυχολόγων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 1.000 σχολεία που εντάσσονται σε ζώνες εκπαιδευτικής δραστηριότητας, προωθείται από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αναχαιτισθούν τα αυξανόμενα κρούσματα βίας και εκφοβισμού που καταγράφονται στις σχολικές αίθουσες της χώρας.

Στόχος του υπουργείου είναι η επέκταση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της χώρας, με την πρόσληψη ψυχολόγων που θα απασχολούνται σε μόνιμη βάση.

Η δράση υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί τον επόμενο μήνα. Για τον σκοπό αυτό έχουν διατεθεί ήδη κονδύλια, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, «τα φαινόμενα βίας και σχολικού εκφοβισμού απαιτούν οργανωμένες πολιτικές, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Προτεραιότητα του υπουργείου είναι η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού δράσεων που θα αφορούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές».

(πηγή: athensvoice.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399