Προς συγχώνευση 200 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Μετά τις περικοπές στους διορισμούς μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, ύστερα απ΄την αύξηση του ωραρίου, όλα δείχνουν ότι έρχεται και συγχώνευση μονάδων.

Το υπουργείο έχει ζητήσει από 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης τις εισηγήσεις του για τη συγχώνευση 200 μονάδων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων).

Τα περισσότερα από τα σχολεία αυτά βρίσκονται εκτός Αττικής και το υπουργείο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του μέχρι τα μέσα του Μαϊου.

Είναι πιθανή μια απόφαση για νέες συγχωνεύσεις; Ναι, απαντά το υπουργείο, πρώτα όμως θα εξεταστεί το δημοσιονομικό όφελος από όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Πιθανή απόφαση για συγχωνεύσεις όμως θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα με τους εκπαιδευτικούς και ειδικά τους καθηγητές να είναι είναι ένα βήμα πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399