Αμαλιάδα: Δεν προσήλθαν στις εξετάσεις γιατί πεινούσαν

Δραματικές συνθήκες διαβίωσης για πολλές οικογένειες στην Αμαλιάδα. Μαθητές δεν πήγαν να δώσουν εξετάσεις, λόγω της έντονης πείνας. Δραστική παρέμβαση της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης»

Τα παιδιά μιας οικογένειας που φοιτούν και στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας δεν πήγαν να γράψουν διαγώνισμα τις προηγούμενες ημέρες, αφού οι δυσκολίες διαβίωσης δεν τους το επέτρεψαν.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και χθες Πέμπτη, μόλις μετά από δύο ημέρες, κλιμάκιο της οργάνωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Λαγκαδινό βρέθηκε στο Περιστέρι του δήμου Ήλιδας και επισκέφθηκε την πολύτεκνη οικογένεια της κ. Ανδριάνας Ανδριοπούλου, προσφέροντας ηθική και υλική συμπαράσταση.

Μάλιστα, ανάλογα περιστατικά, όπου μαθητές δεν προσήλθαν στα διαγωνίσματα του σχολείου τους ήταν αρκετά και η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη μέσω του δασκάλου του χωριού, ειδοποίησε όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να προσέλθουν στα γραφεία της οργάνωσης στην Αμαλιάδα για να λάβουν τρόφιμα και ρούχα για τα παιδιά, όπως κι έγινε.

Η οικογένεια της κ.  Ανδριοπούλου από το Περιστέρι, που έχει 6 ανήλικα παιδιά δενκατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και έτσι χθες το πρωί το κλιμάκιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης επισκέφτηκε το σπίτι της για να της εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της.

Ο σύζυγός της είναι άνεργος, το επίδομα πολυτέκνων έχει διακοπεί και όπως χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε ο κ. Λαγκαδινός: «Πώς αλήθεια να περάσουν τα παιδιά αυτές τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης;».

Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη  έδωσε ρούχα, παπούτσια για όλη την οικογένεια, παιχνίδια για τα παιδιά, πολλά τρόφιμα από αυτά που προσφέρουν οι πολίτες  έξω από τα Σούπερ Μάρκετ, ενώ οι καθηγητές τους περιμένουν τα παιδιά με πολύ αγάπη και στοργή, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

(πηγή: ilialive.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399