Στον «αέρα» τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Η χρηματοδότηση μειώθηκε στο μισό και κινδυνεύουν με λουκέτο

Κίνδυνος να βάλουν λουκέτο περισσότερα από 100 κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη τη χώρα καθώς η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έληξε το 2013 και οι επιδοτήσεις για τη λειτουργία τους έχουν ήδη περιοριστεί κατά 50%.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς προειδοποιεί πως εάν υπάρξει και άλλη μείωση τότε τα κέντρα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μείνουν στο «δρόμο».

Σύμφωνα με την επιστολή, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε πως «αν δεν βρεθούν τα επιπλέον αυτά χρήματα, θα υπάρξει οριζόντια μείωση της χρηματοδότησης». Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ορίσει την στρατηγική του για το μείζον αυτό θέμα. Σήμερα, λειτουργούν στους δήμους της χώρας 375 ΚΔΑΠ και 81 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, φιλοξενώντας αντίστοιχα 12.901 και 1.706 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής ανήλθαν σε 18.957 για ΚΔΑΠ και 2.087 για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 1.552 και 192 αντιστοίχως.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399