Αναζητούνται κονδύλια για να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το υπουργείο Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου με μακρινό τερματισμό την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία με τεράστια κενά.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός επαρκεί για να καλύψει 2000 προσλήψεις, ποσοστό λιγότερο από 10% των εκτιμώμενων ως αναγκαίων προσλήψεων αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών προβλέπεται φέτος να εκτιναχθούν σε πάνω από 10.000 (από 6.500 πέρυσι). Αυτό, σε συνδυασμό με τις ανάγκες για 20.000 – 24.000 αναπληρωτές, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Αναζητούνται πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη των λοιπών όπως είχε γίνει και πέρυσι, οι οποίες όμως ακόμα δεν έχουν βρεθεί στο σύνολό τους.

Πάντως πριν λίγες ημέρες το θέμα ετέθη κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε και ζήτησε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά, οπότε θεωρείται πιθανό ότι τελικά θα αποδεσμευτούν τα κονδύλια που απαιτούνται, έστω κι αν αυτό γίνει με τη μέθοδο του μαρτυρίου της σταγόνας, καταλήγει το δημοσίευμα των «Νέων».

 (πηγή: capital.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399