Φτωχαίνουν χρόνο με το χρόνο κατά χιλιάδες καθηγητές τα σχολεία

Όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ απ΄ αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, «τα σχολεία φτωχαίνουν χρόνο με το χρόνο κατά χιλιάδες καθηγητές και “νέο αίμα” δεν μπαίνει στις τάξεις», ενώ «η θηλιά των διοικητικών μηχανισμών στο όνομα της “αξιολόγησης” σφίγγει απειλητικά» δημιουργώντας «κλίμα φόβου και ανασφάλειας»

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί, σε πείσμα των καιρών και κόντρα σ’ εκείνους που μας λένε πως πρέπει να ξεχνάμε και να παραμένουμε απαθείς και πειθήνιοι, επιμένουμε πως τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί. Όλα εδώ συμβαίνουν και όλοι εδώ κρινόμαστε», αναφέρει στην επιστολή της η ΟΛΜΕ προσθέτοντας: «Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στη ζωγραφισμένη σε εφηβικά πρόσωπα αγωνία και απογοήτευση, όταν αντίκριζαν την απόρριψή τους τον περασμένο Ιούνη. Είναι πέρα από τη λογική μας, να ξεπουλάμε τα παιδιά μας στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας από τα άγουρα ακόμα χρόνια τους. Δεν ξεχνάμε τους 20.000 μαθητές και μαθήτριές μας που έχασαν πέρυσι το καλοκαίρι την ειδικότητά τους, και τους 2.500 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που σβήστηκαν από το σχολικό χάρτη με μια μονοκονδυλιά, με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Η ΟΛΜΕ καλεί τέλος εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς «να σφίξουν ξανά τα χέρια» και να γίνουν «θεματοφύλακες της μόρφωσης και της δουλειάς» υπογράφοντας το δικό τους «κοινωνικό συμβόλαιο».

(πηγή: thepressproject.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399