Διαμαρτυρία μαθητών μετά μουσικής στο Σύνταγμα

mathites_mousikon_sholionΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα μαθητές και γονείς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων Αττικής διεκδικώντας από το Υπουργείο Παιδείας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων Αττικής, διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ζητάμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά, καλλιτεχνικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας. Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Συγγραφή και δωρεάν διανομή εγχειριδίων μελέτης για τα καλλιτεχνικά και τα μουσικά μαθήματα.
  • Μείωση των χιλιομετρικών περιορισμών στα 1.500 μέτρα για όλους τους μαθητές.
  • Επαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις για όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής για τη σωστή λειτουργία των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων.
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-12-1997. Διενέργεια εξετάσεων για τη χορήγηση τίτλου ειδικότητας.
  • Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων στα αντικείμενα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
  • Καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύνδεση των αντικειμένων τα οποία διδάσκονται στα καλλιτεχνικά σχολεία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, ώρα 10:30, διαμαρτυρόμαστε μέσα από την τέχνη στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τα αιτήματά μας να ακουστούν και να ικανοποιηθούν το γρηγορότερο.

(Πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399