Η κρίση χτυπάει και τους μαθητές της Θράκης – κινητοποιούνται οι πολίτες!

Επανήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας πολλών οικογενειών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται δραματικά καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους τόσο σε σχολικά είδη όσο και σε ένδυση και τροφή.

Ήδη από πέρσι και μετά από πρωτοβουλία της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ξάνθης, υπήρξε έντονη κινητοποίηση των πολιτών αλλά και φορέων της περιοχής ώστε να προσφέρεται ένα πρόγευμα σε 300 περίπου μαθητές της Π.Ε. Ξάνθης που προέρχονταν από οικονομικά ασθενείς ή άπορες οικογένειες.

Παρόμοιες οι δράσεις που ανέλαβε και φέτος η Ομάδα, που πριν από μερικές εβδομάδες σύλλεξε σχολικά είδη, σε αντίστοιχη δράση που πραγματοποίησε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, και τα οποία διένειμε με τη σειρά της σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να καλύψουν οικονομικά την αγορά τους. Παράλληλα ήδη φορείς της περιοχής έχουν κινητοποιηθεί ώστε να προσφέρεται και φέτος πρωινό σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς.

Αντίστοιχες κοινωνικές δράσεις πραγματοποιεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλεξανδρούπολης το οποίο συλλέγει και μοιράζει τσάντες, τετράδια, μολύβια και ό, τι άλλο χρειάζονται τα παιδιά, από προσφορές απλών πολιτών.

«Όλα αυτά είναι μεμονωμένες προσπάθειες χρειάζεται ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα λύνει τέτοια προβλήματα. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται απλώς τις σχολικές ώρες αλλά επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπου υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και εκεί πρέπει να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους» ανέφερε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κος Σάββας Μελισσόπουλος.

(πηγή: thrakitoday.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399