Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχοπτώσεις στο Τζάκσον
Την πρόσβαση σε καθαρό τρεχούμενο νερό έχουν χάσει «επ΄αόριστον» περίπου 180.000 κάτοικοι στο Τζάκσον του Μισισίπι, μετά από βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Οι αυξανόμενες πλημμύρες το Σαββατοκύριακο δημιούργησαν προβλήματα στην κύρια εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της πόλης, οδηγώντας την στο χείλος της κατάρρευσης.
Σύμφωνα με το BBC, η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ σχολεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις έχουν κλείσει προσωρινά. Το ακατέργαστο νερό της δεξαμενής διέρχεται μέσω των σωλήνων, είπαν οι κάτοικοι.
Τόσο η πόλη όσο και η πολιτεία διανέμουν εμφιαλωμένο πόσιμο νερό στους κατοίκους καθώς και μη πόσιμο νερό μέσω βυτιοφόρου.
«Μην πίνετε το νερό»
«Μην πίνετε το νερό» προειδοποίησε ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς. «Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, είναι ακατέργαστο νερό από τη δεξαμενή που κυκλοφορεί μέσω των σωλήνων».
Τα προβλήματα στο εργοστάσιο OB Curtis Water Plant ξεκίνησαν μετά από έντονες βροχοπτώσεις που ξεχείλισαν τον ποταμό Pearl. Το δημαρχείο της πόλης επιβεβαίωσε ότι το νερό του ποταμού είχε μπει στην εγκατάσταση, η οποία επεξεργάζεται περισσότερα από 190 εκατομμύρια λίτρα την ημέρα.
Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, η πόλη δεν έχει καθαρό τρεχούμενο νερό. «Σημαίνει ότι η πόλη δεν μπορεί να παράγει αρκετό νερό για να σβήσει τις πυρκαγιές, να ξεπλύνει τις τουαλέτες και να καλύψει άλλες κρίσιμες ανάγκες» είπε ο κυβερνήτης Ριβς
Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχοπτώσεις στο Τζάκσον.
(Πηγή: in.gr)







Ένα γκράφιτι και ένα ποίημα του Μάνου Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη
Χάσμα μακροζωίας μεταξύ ανδρών-γυναικών – Γιατί μεγεθύνεται συνεχώς
Covid-19: Πάνω από 500.000 νεκροί σε έξι μήνες - Το χρονολόγιο της πανδημίας
Μελέτη: Γονιδιακή θεραπεία για την τύφλωση σε σκύλους δίνει ελπίδες και για τους ανθρώπους