Γυναίκα σε κώμα για επτά μήνες γέννησε υγιέστατο κοριτσάκι

Συντάκτης: Στέφανος Νικήτας

«Έπεσε» σε κώμα μετά από σοβαρό τροχαίο με μηχανή, μόλις 40 ημέρες μετά την εγκυμοσύνη της

YOUTUBE

YOUTUBE

Μια νεαρή γυναίκα που βρίσκεται σε κώμα εδώ και επτά μήνες, μετά από ατύχημα, έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Πρόκειται για την Σαρίφα από το Ουτάρ Πραντές τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από μοτοσικλέτα χωρίς κράνος, ενώ ήταν 40 ημερών έγκυος.

Η μπούρκα της φέρεται να πιάστηκε στον πίσω τροχό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο σύντροφός της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει και να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αναφέρει ο Independent.

Η Σαρίφα, από τον Μάρτιο που έγινε το ατύχημα έως σήμερα, έχει υποβληθεί σε πέντε διαφορετικά νευρολογικά χειρουργεία. Τέθηκε κάποια στιγμή και σε αναπνευστική υποστήριξη, με τους χειρουργούς να αναγκάζονται να αφαιρέσουν τμήμα του κρανίου της για να αποσυμπιέσουν την πίεση στον εγκέφαλο.

Αρχικά, οι γιατροί βρέθηκαν στο δύσκολο δίλημμα αν θα έπρεπε να τερματίσουν ή όχι την εγκυμοσύνη της, λόγω της κατάστασής της.

Ωστόσο, ένας υπέρηχος έδειξε πως η κύηση εξελισσόταν ομαλά, οπότε συνέστησαν στην οικογένειά της να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη.

Παρότι σε κώμα, από το οποίο οι γιατροί δίνουν 15% πιθανότητες να βγει, η 23χρονη κατάφερε τελικά να γεννήσει, στις 22 Οκτωβρίου, ένα υγιές μωρό.

Πλέον, έχοντας αποσωληνωθεί, περιστασιακά κινεί το κεφάλι και τα πόδια της, δημιουργώντας ελπίδες πως ίσως μια μέρα καταφέρει να γνωρίσει την κόρη της.

«Στην 22χρονη νευροχειρουργική καριέρα μου δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογη περίπτωση» σημείωσε ο χειρουργός δρ. Ντίπακ Γκούπτα, αναφερόμενος στη σπανιότητα τού περιστατικού.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκούπτα, αναφερόμενος στους λόγους του ατυχήματος, εξήγησε πως «υπάρχει αντίσταση στο κράνος από τους συνεπιβάτες, ιδίως από ανθρώπους της μουσουλμανικής και σιχ κοινότητας».

«Γυναίκες ή οποιοσδήποτε κινείται με δίτροχο, πρέπει να φοράει κράνος» κατέληξε.

(Πηγή: huffingtonpost.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399