Έλληνες που προελαύνουν με αγορές ακινήτων στο Λονδίνο

Οι τις τιμές του Λονδίνου έχουν καταστεί ελκυστικές μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση των ξένων που αγοράζουν σπίτια και διαμερίσματα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι Έλληνες είναι σήμερα από τους καλύτερους πελάτες των μεσιτικών γραφείων και μεγάλοι παίκτες στην αγορά ακινήτων, και μάλιστα ακριβών στην αγγλική πρωτεύουσα. Η μεγάλη μάλιστα ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα που κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες έχει ωθήσει τις τιμές σε άνοδο για τέταρτο συνεχή μήνα.

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση. Επίσης οι τιμές των ακινήτων στο κεντρικό Λονδίνο αυξήθηκαν σε ποσοστό 36% από τον Μάρτιο του 2009. Επίσης η μεγάλη πτώση της τιμής της αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ κάνει ελκυστική για τους Ευρωπαίους την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη υπεραξία που κερδίζουν τα ακίνητα στις καλές περιοχές της αγγλικής πρωτεύουσας.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται το μεσιτικό γραφείο Knight Frank LLP, σημειώθηκαν από Έλληνες, Ισπανούς, Ουζμπέκους, Αμερικανούς και κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία διεθνούς μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου, το ποσοστό των Ευρωπαίων που αγοράζουν τώρα ακίνητα στο Λονδίνο αυξήθηκε από το 11% στο 18%, και σ” αυτό το ποσοστό οι Ιταλοί είναι 5%, οι Έλληνες 4,5% και οι Ισπανοί το 2,5%.

 

 

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399