Wall Street Journal (WSJ): Η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει

«Κυνήγι προσφορών στην Ελλάδα»

Σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων από τους ευρωπαίους εταίρους προς την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να χορηγηθεί το νέο πακέτο βοήθειας και η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, η Wall Street Journal αναγράφει την Τρίτη σε δημοσίευμά της ότι η «η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει» κάνοντας επίσης λόγο στον τίτλο του δημοσιεύματος για «κυνήγι προσφορών στην Ελλάδα».

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ως παράδειγμα του ΟΤΕ σημειώνοντας πως για το 10% η Deutsche Telekom πλήρωσε μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ, όταν πριν τρία χρόνια είχε δώσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για το 30%.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά και στο ενδιαφέρον γερμανικών εταιρειών για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και για το ενδιαφέρον του τσεχικού ενεργειακού ομίλου CEZ για είσοδο στην εγχώρια αγορά ενέργειας.

(πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΣΚΑΪ)

 

 

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399