Απολύσεις στο ένα και μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης τυφλών

Η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ξεκίνησε τη σταδιακή απόλυση των είκοσι συμβασιούχων εργαζόμενων στο ΚΕΑΤ, που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Οι απολύσεις αυτές σημαίνουν ότι το κέντρο θα πάψει οριστικά να παρέχει έστω και αυτές τις ανεπαρκείς υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας των τυφλών παιδιών, που καλύπτονταν από τους συμβασιούχους, καθώς οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει εδώ και 17 χρόνια.

Στην ουσία η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με κατάργηση του ΚΕΑΤ, του μοναδικού πανελλαδικού δημόσιου κέντρου για τυφλούς, αφήνοντας αβοήθητα εκατοντάδες τυφλά παιδιά και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο που οι ανάπηροι και οι άλλες ευπαθείς ομάδες βιώνουν στο πολλαπλάσιο βαθμό τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή η υποκρισία της Διοίκησης για το ενδιαφέρον της προς τους τυφλούς περισσεύει, καθώς ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις γίνονται για το καλό τους: για να μπορέσουν δήθεν να προσλάβουν ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που κι αυτούς θα τους έχουν απλήρωτους, αφού η κυβέρνηση δεν έδωσε και δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών. Πρόκειται για έγκλημα, που κανέναν δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο.

Η ένταξη πριν 30 χρόνια του ΚΕΑΤ στο δημόσιο, ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων των τυφλών και των εργαζομένων. Με  σκληρούς πάλι αγώνες οι εργαζόμενοι παλεύουν για να το διατηρηθεί και να το διευρυνθεί η δραστηριότητα του ΚΕΑΤ έτσι ώστε  να καλύψει όλους τους τυφλούς και όλες τις ανάγκες τους.

Άμεσα αιτήματα των εργαζομένων είναι:    

· Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.

· Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους συμβασιούχους και να απορροφηθούν όλοι ανεξαίρετα, χωρίς προϋποθέσεις στο ΚΕΑΤ με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Με αισθήματα οργής σε μια συμβολική κινητοποίηση προχώρησαν και οι μαθητές του Κέντρου που έγινε στα κάγκελα του σχολείου, με σκοπό να ενημερωθούν με ντουντούκα και συνθήματα περίοικοι και περαστικοί. Στο πλευρό τους ήταν και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

«Συναγερμός. Το μοναδικό σχολείο τυφλών υπολειτουργεί. Δεν έχουμε καθηγητές, μόνο τρεις! Δεν έχουμε βιβλία. Αντί για μάθημα μιας ώρας κάνουμε 20 λεπτά…

Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι.

Επιδιώκουν να κλείσουν το ΚΕΑΤ και να κλείσουν κι εμάς στα σπίτια μας, αμόρφωτους, χωρίς δικαιώματα. Συνένοχοί τους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των αναπηρικών ομοσπονδιών. Δε θα τους περάσει. Θέλουμε καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειές μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 15.000 παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης, περίπου 200.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εκτός εκπαίδευσης. Σήμερα η κυβέρνηση επιταχύνει το έγκλημα με το κλείσιμο σχεδόν όλων των μονάδων ειδικής αγωγής, προσθέτοντας χιλιάδες παιδιά στον Καιάδα που έχουν ανοίξει και συντηρούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

(πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ & http://plateiamolaon.wordpress.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399