Οκτώ μήνες κλειστό το καρδιοχειρουργικό τμήμα του “Αγία Σοφία”

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Έκκληση προς το νέο υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άμεση επαναλειτουργία του καρδιοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» απευθύνουν οι γιατροί. Το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο παραμένει κλειστό από περασμένο Οκτώβριο και όλα τα περιστατικά προωθούνται προς το Ωνάσειο.

Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει λάβει πολλές επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, στις οποίες αποτυπώνεται η κρισιμότητα της κατάστασης. Στο νοσοκομείο Ωνάσειο, το οποίο διαθέτει το συγκεκριμένο τμήμα, υπάρχει μεγάλη  λίστα αναμονής στα χειρουργεία, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών.

Μάλιστα οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος όπως καταγγέλλουν, παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία τους να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε  ιδιωτικό νοσοκομείο.

Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση προς τον Α. Λυκουρέντζο να εξετάσει το ζήτημα και να επαναλειτουργήσει το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων, για να σταματήσει η ταλαιπωρία γονέων και ασθενών. «Οι ολέθριες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση καρδιοπαθών παιδιών, λόγω του κλεισίματος του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου, αποτυπώνονται στο θάνατο τεσσάρων βρεφών που βρίσκονταν για μήνες σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο Ωνάσειο» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

(πηγή: capital.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399